de plek waar uw kind zich thuis voelt

Het doel van Speel-thuis "de Beestenboel"

Mijn doel is om een kleinschalige kinderopvang te ontplooiien.

Mijn werkwijze is daarbij belangrijk en natuurlijk het wel en wee van de gastkinderen. Dit doen we met behulp van een download pedagogisch beleidsplan.

Wat wij zoal op een opvangdag doen: Voor de kinderen zijn er speel en ontdek mogelijkheden in overvloed; zowel binnen als buiten. Het dagelijks ritme wat de kinderen thuis hebben hanteren wij ook. Zij hebben hun vaste momenten voor: fruit, brood, drinken en rust. Hebben de kinderen een slaapschema dan wordt dit zoveel mogelijk overgenomen.

De opvang staat in het belang van het kind

het zich THUIS voelen bij Speel-Thuis"de Beestenboel

Natuurlijk zijn wij als het weer het toelaat buiten te vinden, naar het bos; Rani uitlaten of de visjes voeren (vijver is afgedekt met een net) onder toeziend oog van Karin. Ravotten in de tuin met genoeg speelgoed in de zandbak of op de glijbaan. Als het zonnetje schijnt samen dolle pret in het zwembad (onder begeleiding van Karin).

Binnen worden spelletjes gedaan maar kunnen de kinderen zich ook uitleven met de Duplo, puzzels of iets leuks tekenen, verven of plakken.

Binnen dit alles is het samenspel tussen mij en de kinderen belangrijk. Spelenderwijs zal ik het kind begeleiden naar een volwaardig en gerespecteerd individu dat oog en respect heeft voor een ander maar ook voor zijn eigen ik. Tijdens de opvang zorg ik voor een stevige basis om te kunnen groeien in een wereld van regels, orde en gezag. Een gevoel van veiligheid, geborgenheid, liefde en warmte staan bij Speelthuis "de Beestenboel op een belangrijke plaats in de omgang met en de opvang van de kinderen. De kinderen probeer ik te stimuleren om zoveel mogelijk hun eigen ik te ontdekken. Ik ondersteun ze hier in, als ze straks weg zullen gaan hebben ze een rugzak vol met creativiteit, durf, gezelligheid en saamhorigheid,

Het slapen gebeurt op een eigen slaapkamertje voor de kinderen. Ze hebben ieder hun eigen bedje met knuffels en een muziekdoosje.

Als het mogelijk is ondernemen we ook extra activiteiten, een keer naar de stad of dorp boodschapjes doen. Op de fiets naar de speeltuin. Maar koekjes of cake bakken en pannenkoeken smikkelen hoort ook te de mogelijkheid.

Bij afwezigheid van Karin of ziekte zal er zoveel mogelijk vaste vervanging.
De vervanging is op 2 vaste dagen in de week aanwezig om niet vreemd voor de kinderen te zijn.
Naast vaste vervanging hebben we ook hulp van stagiaires.
Speel-thuis de Beestenboel is een erkend leerbedrijf.

 
Calibris erkend leerbedrijf Gastouderbureau Mare
Interwijs © 2010
sitemap | disclaimer / privacy